+36-20-942-6585

Új szakmai, tanácsadói területem – a meglévőek mellett, azoknak a több évtizedes vállalat vezetői, tanácsadói tapasztalataira építkezve.

Mintegy két éve indítottam el üzleti partneremmel, a Pannon Mechanika Mérnöki és Szolgáltató Kft. tulajdonosával az egyszer használatos műanyag ételtároló edények (a köznyelvben gulyástál, elviteles doboz, polisztirol doboz és társaik) kiváltását célzó, komplex műszaki, üzleti, logisztikai, informatikai megoldást kínáló, sok innovációt tartalmazó, a fenntartható fejlődés, a körforgásos gazdaság, és a hulladékképződés megelőzése elveire épülő, GINOP-PLUSZ-os pályázatot nyert K+F projektet. Azóta vagyok ennek a projektnek a vezetője.

Az általam írt megvalósíthatósági tanulmány és pénzügyi üzleti terv készítése során merültem bele egyre jobban a körforgásos gazdaság üzleti modelljeibe, a fenntarthatóság környezeti, társadalmi, irányítási kérdéseibe, az ESG-be. Szívtam magamba a tudást, a szemléletet, a gondolkodásmódot. Egyre inkább megértettem a fenntarthatóság problémáját, a ránk, a gyerekeinkre, unokáikra  leselkedő, egyre közeledő veszély és katasztrófa elkerülésének fontosságát, a körforgásos gazdaság működési elveit. Magamévá tettem az elveket, célokat. Hónapok óta végzem el sikeresen és nagy motivációval a különféle vállalati fenntarthatósági menedzser képzéseket, ESG tréningeket. Közben inspirálódom, és implementálom magamba az eddigi vállalatvezetői és tanácsadói tudás, tapasztalat mellé a fenntartható fejlődés, a körforgásos gazdaság, a vállalati fenntarthatóság, a vállalati ESG azon feladatait és összefüggéseit, amelyek az elmúlt években Magyarországon is elfogadott törvények, jogszabályok miatt a következő években mind a vállalatok, vállalkozások, mind az emberek számára kihívásokat jelentenek.

Készen vagyok arra, hogy az új szakterület és szakma születésének hajnalán sikeresen vegyek részt akár szakértőként, tanácsadóként, oktatóként körforgásos gazdasági, vállalati ESG, fenntarthatósági projektek megvalósításában, stratégia alkotásokban, bevezetésekben, ESG beszámolók, fenntarthatósági jelentések készítésében, elemzésében, értékelésében, az edukációban, szemléletformálásban.        

Másik weboldalamon részletesebben is tájékozódhat az ezekkel a témákkal kapcsolatos tanácsadói tevékenységemről.

Tagja vagyok a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platformnak (KGTP), és a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC). 2024. tavaszán a HuGBC ESG Munkacsoportjának tagjai munkacsoport-vezetőjüknek választottak.

Elvégeztem a legelismertebb hazai fenntarthatósági menedzser képzést a Green Business Academy-nál (Certified Sustainabiltiy Manager (CSM) képzettség), és többször tanultam Márta Iréntől, a BCSDH ügyvezető igazgatójától.  Alább a szakterülethez kapcsolódó eddigi szakmai végzettségeim.