+36-20-942-6585

Ki a szürke eminenciás?

A Wikipédia szerint:
„François Leclerc du Tremblay de Maffliers, felvett szerzetesi nevén József atya (franciául: Père Joseph); (Párizs, 1577. november 4. – Rueil, ma: Rueil-Malmaison, 1638. december 18.) francia nemesember, Mafflier bárója, majd kapucinus szerzetes, Richelieu bíboros főminiszter bizalmas munkatársa, ügynöke, hírszerzője. Titkos diplomáciai szolgálatai révén igen erős befolyást szerzett a francia udvarban. Átfogó informális hatalma ellenére személyét sohasem tolta előtérbe. Egyszerű megjelenése, feltűnést kerülő viselkedése nyomán „szürke eminenciásnak” (L’Éminence grise) nevezték, utalva Richelieu bíboros melléknevére, a „vörös eminenciásra”.”

Az internet „köznyelve” szerint

  • „A „szürke eminenciás” az az ember, aki a háttérből intézkedve támogat valakit, művészeket, feltalálókat, tudósokat.”
  • „A szürke eminenciás olyan hivatalnokok gyűjtőneve, akik kötelességtudatból, lelkiismeretesen végezték a rájuk bízott munkát, amiért nem kaptak, és nem is vártak különösebb elismerést.”
  • „A szürke eminenciás valakiknek a fontos embere, a feladatok oroszlánrészét végzi, de maga a háttérben marad.”
  • „”Szürke eminenciásnak” többnyire a látszólag jelentéktelennek, szürkének tűnő, de a háttérben nagyon erős érdekérvényesítő képességű, jó taktikus és vezetői képességekkel megáldott embereket nevezzük.”

Angolul

Egyszerűen csak: backroom boy…. A háttér fiú, akinek munkája nem látszik a nyilvánosság számára.

Szerintem

Garantálom, hogy vállalata, cége, vállalkozása, illetve az ön sikerért fogok dolgozni. Együtt gondolkozom, alkotok önnel, cégével, csapatával, ha kell, segítem, támogatom önt. Az üzleti siker az öné, az önöké.
Én a háttérben maradok, mint egy szürke eminenciás. Az én sikerem, ha együttműködésünk alatt, után ön, illetve cége még sikeresebb lesz!