+36-20-942-6585

A Lángosautomata projekt

A Lángosautomatáról mind ezen az oldalon, a Médiatárban, mind a saját weboldalán (www.langosautomata.hu), mind az interneten sokat lehet olvasni, információt, fotót, videót találni.

A Lángosautomata a gazdasági innováció iskolapéldája, egy ötletből találmány, találmányból szabadalom, szabadalomból termék. A Lángosautomata részben saját sikertörténetem és projektmenedzselésem az ötlet kipattanásától a megvalósulásig, az üzleti siker kapujáig, részben saját tapasztalataim gyűjteménye a rögös út rögeiről. Legközelebb, vagy mások projektjeinél ezeket már biztos el fogom kerülni.

A Lángosautomatának van 1.0 története, és nem tettem le a Lángosautomata 2.0 újratöltve megvalósításáról. Alábbiakban a Lángosautomata 1.0 története, és a Lángosautomata 2.0 indulása.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

2006A Lángosautomata ötletének megszületése (Jánosi István)
2006Szindikátusi megállapodás és Hasznosítási szerződés kötése a Feltalálók és befektető-„üzleti angyal” között a szabadalmaztatásra, prototípus-fejlesztésre, gyártatásra, kiállítási bemutatásra, piacra vitelre (Jánosi István)
2007A Lángosautomata szabadalmi bejelentése
2008Prototípus-gyártó, fejlesztő keresése, 1 év alatt 25 tárgyalópartnerrel tárgyalások (Jánosi István, projektmenedzselés)
2009Prototípus fejlesztési megállapodás kötése egy magyarországi családi vállalkozással (Jánosi István)
2009A prototípus bemutatása Magyarországon a HOVENTA-n, és Milánóban a HOST-on (Európa egyik legnagyobb vendéglátó ipari kiállítása), érdeklődők begyűjtése 26 országból (Jánosi István)
2009Az első, 8 perces professzionális promóciós film a Lángosautomata prototípusáról és a lángosról, mint hungarikumról, magyar szöveggel, angol felirattal, dvd-n is. Itt tekinthető meg.
2009óta működött a www.langosautomata.hu, 3 nyelvű weboldal, promóciós filmmel, elindítása, üzemeltetése (Jánosi István). A weboldal 2022-ben új designt és tartalmat is kapott, és csak magyar nyelven működik.
2009Piacképes Lángosautomata fejlesztésére megállapodás kötése ugyanazzal a magyar családi vállalkozással. (Jánosi István)
2010A Lángosautomata piaci bevezetésének üzleti terve, egy nemzetközi franchise rendszer üzleti modelljének, konstrukciójának kidolgozása. (Jánosi István)
2010Folyamatos, üzemszerű működést megvalósító Lángosautomata elkészülte, 3 példány. (Jánosi István, projektmenedzselés)
2010Bemutató, sütés, kóstoltatás a HOVENTA-n, kb. 100 érdeklődő begyűjtése. (Jánosi István)
2010A Lángosautomata nyúzópróbája a General Electric egyik üzemi konyháján. (Jánosi István, projektmenedzselés)
2010Sorozatgyártási megállapodás kötése ugyanazzal a magyar családi vállalkozással. (Jánosi István)
2011Több darab, továbbfejlesztett Lángosautomata elkészülése, sorozatgyártási dokumentáció elkészülte. A sorozatgyártott Lángosautomata werkfilmjének megtekintése
2011A Lángosautomatához egy speciális lángostészta-keverék (lisztmix) kifejlesztetése (Jánosi István, projektmenedzselés)
2011Megállapodás egy budapesti, Vörösmarty téri étteremmel, hogy nyáron, a teraszukon működtetik a Lángosautomatát. (Elmaradt, mert a gépek csúszva, a nyár végére készültek el.) (Jánosi István)
2011óta, a Facebook Langosautomata oldal üzemeltetése, több száz kedvelő (Jánosi István)
2015Egy lángosbüfé üzemelése a Lángosautomatával Budapesten, a Mester utcában. A Lángosautomata kb. 25.000 lángost sütött le, hibátlanul üzemelt.
2012-2013Egy Lángosautomata üzemelése Nagykanizsán, egy bevásárló központban lévő kávézóban.
2013Több sajtó megjelenés: Klub Rádió interjú, Szereplés a Fábry Show Design Centerében, player.hu interjú, TV2 Aktív riport, Blikk újságcikk.
2013A Lángosautomata szabadalom megadása
2013-2014Budapest, Pólus Center Bevásárlóközpont food courtján „Langos Factory” márkanév alatt a lángosra (a speciális lángostészta-keverékkel), és a Lángosautomatára alapozva egy melegkonyhás gyorsétterem üzemelése, ami egy tervezett franchise rendszer pilótaegysége volt. (Szaktanácsadó, projektmenedzser Jánosi István. Külső befektető által működtetve.) Kb. 10.000 lángos lesütése, értékesítése különböző feltétekkel (pl. nutellás-banános, vagy pacalos lángos).
2015Egy Lángosautomata értékesítése Németországba, franchise koncepció alkotása, szakmai közreműködés az üzlet kiválasztásában, berendezésében. (Jánosi István) Sajnos az üzlet betegség miatt nem nyitott meg.
2016EU-s pályázaton történő részvétel előkészítése
2016Lángosautomata 2.0 előkészítése
2019Elkészül a Lángosautomata 2.0 prototípusa. Egy régi-új fejlesztő mérnöki csapat a közös tapasztalatok felhasználásával, egy megnyert K+F pályázat pénzügyi támogatásával, másik műszaki koncepció szerint megalkotja az új Lángosautomatát. A közös tervek szerint „2020 A Lángos éve” – a Lángosautomata 2.0 piacra vitele. Majd a Covid19 világjárvány közbeszól. A Lángos éve törölve.
2020-
2021
A Lángosautomata 2.0 tesztelése „zárt körben” zajlik. Több mint 10.000 lángos lesütése, szétosztása, a tesztelés műszaki eredményeinek feldolgozása.
2022Kiheverve a Covid19 okozta gazdasági nehézségeket, az orosz-ukrán háború árnyékában a Lángosautomata 2.0 újra töltve: „2022 A Lángos éve”. A korábban  kifejlesztett speciális lángostészta-keverék (lisztmix) újra élesztve, és újra kelesztve.
2022A Lángosautomata 2.0 története aktuálisan a megújult www.langosautomata.hu weboldalon, a Lángosautomata Facebook profilján, és a valóságban követhető tovább.
2022Az utóbbi években is havonta több érdeklődő megkeresés érkezett a régi weboldalról vagy a Lángosautomata Facebook profiljáról (több mint 500 követő), nyilvántartva több mint 200 közvetlen érdeklődő, lead. Mindezek nulla marketing aktivitás mellett. Érdeklődők jellemzően a következő országokból vannak: Magyarország, Románia, Szlovákia, Szerbia, Németország, Ausztria, Anglia, USA, Japán, Izrael, Törökország, Ausztrália.
2023Az RTL Cápák Között című műsorának megkeresésére úgy döntöttünk, részt veszünk a műsorban a Lángosautomatával. Készítettünk új videót a gépről, ami elérhető a YouTube-on, valamint készítettünk új weboldalt is a régi domainnév alatt, és alaposan felkészültünk a pitch-elésre, üzleti terveket készítettünk. A Lángosautomata a Cápák Között 5. évad 10. adásában szerepelt (visszanézhető az RTL+ oldalon). Mivel sem a cápáktól nem kaptunk ajánlatot, sem az adás után nem történt pozitív áttörés, úgy döntöttünk, hogy a Lángosautomata projektet befejezzük.