A Lángosautomata projekt

A Lángosautomatáról mind ezen az oldalon, a Médiatárban, mind a saját weboldalán (www.langosautomata.com), mind az interneten sokat lehet olvasni, információt, fotót, videót találni.

A Lángosautomata a gazdasági innováció iskolapéldája, egy ötletből találmány, találmányból szabadalom, szabadalomból termék. A Lángosautomata részben saját sikertörténetem és projektmenedzselésem az ötlet kipattanásától a megvalósulásig, az üzleti siker kapujáig, részben saját tapasztalataim gyűjteménye a rögös út rögeiről. Legközelebb, vagy mások projektjeinél ezeket már biztos el fogom kerülni.

A Lángosautomatának van 1.0 története, és nem tettem le a Lángosautomata 2.0 újratöltve megvalósításáról.A Lángosautomata 1.0 története

2006 A lángosautomata ötletének megszületése (Jánosi István)
2006 Szindikátusi megállapodás és Hasznosítási szerződés kötése a Feltalálók és befektető-„üzleti angyal” között a szabadalmaztatásra, prototípus-fejlesztésre, gyártatásra, kiállítási bemutatásra, piacra vitelre (Jánosi István)
2007 A lángosautomata szabadalmi bejelentése
2008 Prototípus-gyártó, fejlesztő keresése, 1 év alatt 25 tárgyalópartnerrel tárgyalások (Jánosi István, projektmenedzselés)
2009 Prototípus fejlesztési megállapodás kötése egy magyarországi családi vállalkozással (Jánosi István)
2009 A prototípus bemutatása Magyarországon a HOVENTA-n, és Milánóban a HOST-on (Európa egyik legnagyobb vendéglátó ipari kiállítása), érdeklődők begyűjtése 26 országból (Jánosi István)
2009 óta folyamatosan: a www.langosautomata.com, 3 nyelvű weboldal, promóciós filmmel, elindítása, üzemeltetése (Jánosi István)
2009 Piacképes lángosautomata fejlesztésére megállapodás kötése ugyanazzal a magyar családi vállalkozással. (Jánosi István)
2010 A lángosautomata piaci bevezetésének üzleti terve, egy nemzetközi franchise rendszer üzleti modelljének, konstrukciójának kidolgozása. (Jánosi István)
2010 Folyamatos, üzemszerű működést megvalósító lángosautomata elkészülte, 3 példány. (Jánosi István, projektmenedzselés)
2010 Bemutató, sütés, kóstoltatás a HOVENTA-n, kb. 100 érdeklődő begyűjtése (Jánosi István)
2010 A lángosautomata nyúzópróbája a General Electric egyik üzemi konyháján (Jánosi István, projektmenedzselés)
2010 Sorozatgyártási megállapodás kötése ugyanazzal a magyar családi vállalkozással. (Jánosi István)
2011 Több darab, továbbfejlesztett lángosautomata elkészülése, sorozatgyártási dokumentáció elkészülte, A lángosautomata bemutatása
2011 A lángosautomatához egy speciális lángostészta,keverék (lisztkeverék) kifejlesztetése (Jánosi István, projektmenedzselés)
2011 Megállapodás egy Budapest, Vörösmarty téri étteremmel, hogy nyáron, a teraszukon működtetik a lángosautomatát. (Elmaradt, mert a gépek csúszva, a nyár végére készültek el) (Jánosi István)
2011 óta,Facebook Langosautomata oldal üzemeltetése, több száz kedvelő (Jánosi István)
2015 Egy lángosbüfé üzemelése a lángosautomatával Budapest, Mester utcában. A lángosautomata kb. 25.000 lángost sütött le, hibátlanul üzemelt.
2012
2013 Egy lángosautomata üzemelése Nagykanizsán, egy bevásárló központban lévő kávézóban
2013 Több sajtó megjelenés: Klub Rádió interjú, Szereplés a Fábry Show Design Centerében, player.hu interjú, TV2 Aktív riport, Blikk újságcikk.
2013 Lángosautomata szabadalom megadása
2013
2014 Budapest, Pólus Center Bevásárlóközpont food courtján „Langos Factory” márkanév alatt a lángosra (a speciális lángostészta keverékkel), és a lángosautomatára alapozva egy melegkonyhás gyorsétterem üzemelése, ami egy tervezett franchise rendszer pilótaegysége volt.(szaktanácsadó, projektmenedzser Jánosi István, külső befektető által működtetve), kb. 10.000 lángos lesütése, értékesítése különböző feltétekkel (pl. nutellás-banános, vagy pacalos lángos)
2015 Egy lángosautomata értékesítése Németországba, franchise koncepció alkotása, szakmai közreműködés az üzlet kiválasztásában, berendezésében. (Jánosi István, sajnos az üzlet betegség miatt nem nyitott ki)
2016 Eu-s pályázaton történő részvétel előkészítése
2016 Lángosautomata 2.0 előkészítése
2016 Az utóbbi években is havonta több érdeklődő megkeresés a weboldalról (Jánosi István), vagy a Facebook profilról, semmi marketing aktivitás mellett.,Nyilvántartva kb. 100 kontakt. Érdeklődők jellemzően a következő országokból: Magyarország, Románia, Szlovákia, Szerbia, Németország, Ausztria, Anglia, USA, Japán, Izrael, Törökország, Ausztrália.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés